top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 48 (2023)

Takk for innsatsen

Julemarkedet er over, og vi vil gjerne takke deg for en fabelaktig innsats!

Årets julemarked ble en gedigen fest – alt takket være deg! Deg som lagde linsesuppe sent på fredagskvelden, deg som snekret pizzabord så pizzagjengen ikke skulle få så vondt i ryggen, deg som vasket gryter og fat til sent på lørdagskvelden, deg som fylte hele kjøkkenet hjemme med pepperkaker og dryppende melis, deg som bar og sjauet med frosne fingre og deg som solgte ullsokker i flere timer (enda du kanskje burde hatt dem på selv).


Bare vit at barna deres fikk med seg innsatsen din (jo, det er sant!), skolen fikk det med seg, vi fikk det med oss, og Nesodden fikk det med seg.

I en tid der livet i stadig større grad går fra å være en lagsport til å bli en individuell øvelse, sto vi sammen. Vi vet at det koster, men der det vi gir er enkelt å måle – kroner til råvareinnkjøp, timer i en bod – er det vi FÅR vanskeligere å taksere. Hvilken verdi har det at barna våre ser at foreldrene trer sammen for å skape førjulsmagi og fremtidige minner fra barndommen? Hvilken verdi har det å bli bedre kjent med andre klasseforeldre mens man steker sveler eller bærer bord? Hvilken verdi har det at vi får synliggjort Steinerskolen til resten av Nesodden? Vi vet ikke hvilken verdi det har, bare at det er verdifullt.

Og apropos verdier: Pengene som kom inn i år slo alle tidligere rekorder. Og nå skal FAU planlegge hva for noe godt som skal komme ut av innsatsen. (Når det er bestemt, skal vi love at dere skal få vite hva det er.)


Igjen: Tusen, tusen takk!


Hilsen hovedkomiteen (Katja, Myrna, Mikkel og Kristin)



















De beste loddselgerne!

Alle elevene på barnetrinnet har bidratt til juleloddsalget. De aller flinkeste var to 2. klassinger som solgte ut 5 loddark hver 🤩


Premie: kinobilletter og godter

Vinnerne: Estelle og Mio


Gratulerer og takk for super innsats!


Hilsen fra loddgeneralene i 6. klasse



Takk fra oss på skolen

Vi er stumme av beundring. Å få lov til å se foreldrene ved denne skolen reise seg sammen som en eneste stor familie med formidabel kraft, kreativitet, samhold og skaperglede, er like flott hvert år. Og få se dere sammen lage et julemarked av den kvaliteten og størrelsen vi opplevde på lørdag er få forunt. Det har vært en glede å se hvordan dere har kommet sammen i ukene før markedet, med organisering og produksjon, hvordan dere hjelper, støtter og inspirerer hverandre for å lage vårt fantastiske Julemarked.

Og som FAU og hovedkomiteen også forteller, så ser vi i skolen tydelige ringvirkninger av det dere gjør. Barna våre styrkes, trygges og får en sterk opplevelse av tilhørighet av å erfare båndene og samholdet som skapes ved at vi kommer sammen for å lage dette markedet hver november. Når dere foreldre sammen jobber mot et felles mål, til barnas beste, blir vi den landsbyen som det sies at skal til for å oppdra barn. Steinerskolen på Nesodden er en liten landsby i så måte, vi er en slags utvidet familie, og ingen andre høster større frukter en barna, de aller viktigste.

Så derfor vi vil rette en stor takk til dere, for alt dere legger ned av tid, krefter, hjelp, tips, råd og utstrakte hender til hverandre for å få dette til, sammen kan vi utrette store ting! Årets julemarked var en fest, og vi kan med stolthet nå gå inn i en høytidelig og fredelig adventstid frem mot jul. Tusen takk for årets julemarked, kjære foreldre.




Adventshage

Kjære elever og foreldre i 1.-4.klasse

Velkommen til adventshage mandag 4.desember 2023 

På mandag er dere foreldre/ eventuelt besteforeldre (maks to voksne pr elev) og elever invitert til adventshage i Eurytmisalen som ligger i hovedbygget, lengst mot 1. klasse paviljongene.

Forrige fredagsblad skrev jeg litt mer om bakgrunn for denne tradisjonen i skolen og våre intensjoner med dem.

I dag er det litt mer praktisk informasjon til dere: 

Påkledning: Barna kan gjerne være litt pent kledd, men ikke lange kjoler med tyllskjørt! Det er mange levende lys. Alle kan beholde skoene på i eurytmisalen.

Adventshagen gjøres klassevis og starter på følgende tidspunkt:

1.kl. 14.30 2.kl. 15.30 3.kl. 16.30 4A kl. 1730 4B kl. 18.15

Husk å møte opp 10 min før oppstart!

For å få til en god flyt fra den ene klassen til den andre, ber vi dere lese det nedenforstående nøye:


  • Hvis barna er på SFO, må dere hente dem 15 min før oppstart

  • Alle skal ha garderobeplass hvor man henger fra seg, i underetasjen. 1., 2. og 3. klasse går inn oppe ved inngangen mellom 6. og 7B (urbygget). Klasselærere tar imot dere der.

  • 4A og 4B møter opp nede ved døren inn til 4A. Klasselærere tar imot dere. Det vil være skiltet på dørene.

  • Klassen går fra kjelleren og opp trappene til eurytmisalen. Dere venter til døren åpnes, og det er klar for neste gruppe å slippe inn.

  • Vi snakker ikke på vei opp, der inne eller på vei ut av bygget. Vi øver oss på å være stille.

  • Inne i salen synger vi adventssanger, eller lytter og følger med i stillhet.

  • Klassen sitter på første stolrekke. Eventuelle søsken, sitter sammen med foreldrene bak, som har ansvar for dem under hele seremonien.  Det er mange levende lys og ingen får lov til å løpe rundt. 

  • Yngre søsken som ikke går i steinerbarnehage, kan få gå adventspiral når alle elevene i klassen, er ferdige.

  • Når det er slutt, går alle ned i garderoben via ytterdøren, over svalgangen og ned i 1.etasje, slik at det ikke blir krasj med neste gruppe som skal inn i salen. 


Vi gleder oss til å se dere på mandag. Det er en inderlig og vakker seremoni.

På vegne av barnetrinnet v/ Marianne



Ekstra mye å hente etter julemarkedet

Som vanlig er det mye kjøkkenutstyr å hente etter endt arrangement her på skolen. Nede i kjelleren under foajeen, finner dere alle fat, bokser, former og kurver dere leverte bakst og annen mat i. Dette må hentes så snart som mulig. Mandag 18.12. kjøres alt som ikke er hentet til Kiwanis.




Siste sjanse - noen få igjen av årets It-veske!

Nesten alle de flotte Steinerskolenettene løp ut av salgsboden på julemarkedet. Gikk du glipp av den i det store folkehavet? Vi har noen få eksemplarer igjen, hvis du fortviler over at du ikke benyttet det av sjansen. Sving innom Hanne Fredrikke på kontoret, så hjelper hun deg gjerne.




360 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page