top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 47 (2023)

I morgen er det endelig julemarked!


Her finner du arrangementet på Facebook. Del det gjerne med dine venner og kjente!


Noen av oss starter med opprigg allerede idag. (Husk hodelykt)

Alle andre har oppgaver på markedsdagen lørdag. Værmeldingen smiler til oss så det lover godt for et finfint marked.


Her finner du de tre viktige oppgavene dine i forbindelse med årets julemarked.


Vakten din:


Matlaging/bakst:


Hjemmeproduksjon.


Har du ikke levert hjemmeproduksjonen din sier du?

Da kan du levere fredag 17-19.

Hjemmeproduksjon som er ferskvare leveres sammen med leveringen av mat/bakst på skolen lørdag 09-10.


Mange musikere har dessverre meldt forfall i siste liten så nå søker vi noen som kan kaste seg rundt å ta et sett på ca 20 minutter i Wienercafeen!

Klassisk, rolig jazz, vokal, folkemusikk eller lignende som passer seg i cafeen vår.

Er det deg, en du kjenner, en forelder, tidligere elev eller bedre halvdel?

Ikke nøl med å ta kontakt med Mikkel på 95999192.


Vel møtt til julens vakreste eventyr :-)



Årets It-veske

I forbindelse med vårt 40-års jubileum, har vi laget et eksklusivt prøveopplag på vakre bomullsnett, designet av Ida Aylin Våge Dalen. De vil selges i bodene på julemarkedet til 100,- pr stk.

Det er Remontér som har produsert dem, ble de ikke fine!


Hvis interessen er stor vil vi lage litt flere til etter jul.


Løp og kjøp!



Hilsen jubileumskomiteen

Adventshage

Kjære elever og foreldre i 1.-4.klasse Endelig står adventstiden for døren om et par uker, noe vi ser frem til midt i denne mørke november. Vi gleder oss over å tenne lys overalt i huset "så ingen krok blir mørk".   Dere ønskes hjertelig velkommen til årets adventspiral som finner sted i eurytmisalen som ligger i enden av hovedbygget, nær 1., 2. og 3. klasse paviljongene. Tid: mandag etter 1. advent, 4.desember Klassene kommer i god tid sammen med foreldrene: 1.kl. 14.30 2.kl. 15.30 3.kl. 16.30 4A kl.17.30 4B kl.18.15

Eurytmisalen er forvandlet til en vakker hage, med en sti formet som en spiral. Den fører inn til et brennende lys. Med lydhørhet fra alle i salen, klingende musikk og sang, er dette en høytidsstemt, og inderlig fest.   Hver enkelt av elevene går alene inn til det store lyset som brenner. Fra denne felles lyskilden tenner hver elev sitt eget lys og vandrer alene ut igjen.   Våre fester er et viktig ledd i steinerskolens dannelse av mennesket: de fremmer samhørighet i gruppen samtidig som det også befester den enkelte elevs indre styrke.   Å gå inn i adventspiralen med et utent lys, tenne det innerst inne og deretter gå ut med det brennende lys og sette det ned på et passende sted, er en individuell motsøvelse som krever konsentrasjon, tilstedeværelse og alvor. I morgenverset som alle elever (begynner i 2.kl) sier hver dag, har man også en spiralbevegelse: Du vender blikket ut i verden og inn i deg selv. Denne inn- og en utpust, er en øvelse vi mennesker alltid bestreber oss på at skal være i et harmonisk vekselspill ... men som ikke alltid er like lett:-)  For de aller fleste av klassene vil festen foregå i SFO-tiden. Det er like fullt et arrangement hvor foreldre kommer sammen med barna. Litt mer praktisk informasjon for å gjennomføre dette på en smidig måte, kommer neste uke. På vegne av barnetrinnet Marianne



Viktig informasjon fra Styret

Etter jul vil det bli endringer i lederstrukturen her på skolen. Marcus Holme-Odden har ønsket å gå tilbake til stillingen som seksjonsleder på mellomtrinnet. Det vil derfor bli en intern omrokkering i ledelsen.


Fra 1.1.24. vil ledelsen se slik ut:


Marianne Tvedt, konstituert rektor


Lene Wergeland, seksjonsleder ungdomstrinn 8.–10. klasse, spesialpedagogisk leder 1.–10. klasse.


Marcus Holme-Odden, seksjonsleder mellomtrinn 5.–7. klasse og assisterende rektor.


Maria Kvaal, seksjonsleder barnetrinn 1.–4. klasse.


Stilling som SFO-leder i 75% vikariat frem til sommeren 2024 vil lyses ut på Finn.no og på Steinerskoleforbundets nettsider.


Vi opplever at dette blir en god lederstruktur for skolen.


På vegne av styret ved Stiftelsen Rudolf Steinerskolen Nesodden,


- Knut Holm, styreleder



Vi har ledige plasser i 1. klasse 2024–25!

Rudolf Steinerskolen Nesodden er en skole i vekst, og med gode steinerpedagogiske metoder som tilpasser seg elevens modning og kognitive utvikling.

Vår 1. klassepedagogikk er unik og vektlegger lek, sosialt samspill og nærhet til naturen. Den muntlige fortellingen er et viktig undervisningsverktøy. Vi lager våre egne arbeidsbøker og bearbeider undervisningsstoffet gjennom ulike materialer og kunstneriske aktiviteter. Våre elever undervises ikke i IKT før i 5.klasse. Vi har dedikerte og engasjerte foreldre som i disse dager forbereder førjulstidens flotteste julemarked. Alt som kommer inn av midler går til våre elever. Steinerskolen er godt forankret i lokalsamfunnet og skolens lokaler brukes av mange av Nesoddens beboere i helger og på kveldstid. Vi har 303 elever fordelt på 1.–10. trinn. Til skolestart august 2024 har vi bestemt oss for å ta inn elever til to førsteklasser og har derfor ledige plasser. Nysgjerrig? Skeptisk? Usikker? Ta kontakt med oss, så inviterer vi dere til en prat på skolen! Ta kontakt med Hanne Fredrikke Tønnesen på skolekontoret på telefon 904 04 616, eller send en e-post til nesodden@steinerskolen.no. Skoleåret 2024–25 har vi også noen få ledige plasser i 2. klasse.



Rudolfs Diner torsdag 30. november


Denne torsdagen serverer vi kikkertcurry på Rudolfs Diner. Vi oppfordrer alle som vil komme til å melde seg på i forkant. Da blir det mye enklere å planlegge. Drop-in er selvfølgelig også helt greit, se mer informasjon om påmelding under.

Alt sammen så økologisk og lokalt vi klarer. Maten serveres kl. 17.00–18.00.

Velkommen!

Meld deg på nå! Vipps kr 40,- x antall personer til #141736 «34 Skolemiddag Steinerskolen».

Oppgi eventuelle allergier i kommentarfeltet.

Drop-in er også mulig, men da er prisen kr 50,- pr. pers. Barn 0–6 år er alltid gratis. Har du ikke Vipps? Send en e-post til sigurdsandvik@gmail.com for å melde deg på.

Hva er Rudolfs Diner?

Rudolfs Diner tilbyr en næringsrik middag på skolen én torsdag i måneden, kl 17.00–18.00. Den er åpen for foreldre, barn og lærere. Middagen organiseres av en arrangørgruppe på initiativ fra FAU.


****



Kunsthistorie i 10B

10b har hatt kunsthistorie, og elevene har arbeidet seg gjennom ulike kunstneriske utrykk fra istidskunst til det moderne tid. De fordypet seg i alle oppgaver med den største iver og konsentrasjon, og lagde noen utrolig flotte og uttrykksfulle bilder!







481 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page