top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 41 (2023)


Rudolf Steinerskolen Nesodden er 40 år!

Skolen startet opp for 40 år siden og ble innviet i Eysteinsvei 4B hvor vi først holdt til, 28.august 1983.

Jubileet skal feires med små og store markeringer i løpet av dette skoleåret. Jubileumskomiteen arbeider med ulike ideer som både nåværende foreldre, elever og lærere skal engasjeres i, men ikke minst også pionerene ved skolen!

Det har vært mange ildsjeler, både lærere og foreldre, som har beredt grunnen for denne fantastiske skolen vi har i dag! Uten disse dedikerte menneskene hadde vi ikke hatt det flotte bygget vi har i dag, ei heller alle festene, all historie og kunnskap i vegger og tak, alle glade elever som går her og har gått ut her.

En av lærerpionerene, Elizabeth Wirshing, vil om ikke lenge, skrive om skolens tilblivelse og utvikling og gi honnør til alle de sentrale skikkelsene i vår steinerskoles historie. Gled dere til artikkelen kommer i trykken her i fredagsbladet!



På besøk hos smeden Åge

Før høstferien var 4B på besøk hos smeden Åge. Her fikk elevene jobbe i issen hans på Berger. Strålende fornøyde og med sot på hender og kinn kom de tilbake og tegnet og malte etter fortelling om Ridder Georg og dragen.






Landart

4b har kost seg med de fine høstfarger. Landart er en kunstform som er forgjengelig men som appellerer til gruppearbeid og kreativitet. Sammen kan man skape det vakreste av det som naturen kaster ned til deg på bakken.





10. klassene i engelsk

Siden før høstferien har elevene arbeidet med taler som har endret verden. Hver elev har funnet en viktig historisk person og fordypet seg litt i biografien til vedkommende og deretter plukket ut en bit av en viktig tale som de har lært seg utenat, nesten. Denne uken har begge klassene startet på sine fremføringer og blant talerne har vi fått: Greta Thunberg, Malala Yousafzai, Nelson Mandela, Winston Churchill, JFK, Martin Luther King Jr., Emma Watson, Anne Hathaway, Charlie Chaplin, Abraham Lincoln, Ellinor Roosevelt, Steve Jobs, Barack Obama, King George og mange flere. Elevene fikk i oppgave å finne nøkkelordene i talen og levere budskapet på en overbevisende måte, og for mange så er det å bare snakke foran en større gruppe overbevisende nok. Mens andre tok den dramatiske veien og ildnet klassene klare til kamp! Dette var deres første fremføring foran ny engelsklærer, og alt undertegnede kan si er at dette blir et godt år i faget!


Oslo Filharmonien

10a fikk lov til å besøke Oslo Filharmoniske Orkester denne uken. De fikk omvisning på konserthuset og fikk høre orkesteret spille et lite utdrag fra generalprøven til kveldens konsert.


Nye regler for friminuttene på ungdomstrinnet


Friminutt i den kalde årstiden

Dette gjelder fra mandag uke 41:


Mandag til torsdag:

Elevene spiser fra 1030-1050. Deretter er det utefriminutt til 11.15, uansett vær. Ungdommene trenger frisk luft og bevegelse for å fungere best mulig hele skoledagen. De må derfor ha med klær til å være ute i. Vi oppfordrer også til gode, sunne matpakker og tilstrekkelig drikke.

Fredager når det er fredagskafe kan elevene være inne.


Alle de små friminuttene er frivillige. Men vi oppfordrer til at elevene bruker denne tiden til å forberede seg til ny læringsøkt. Altså gå på toalett, få luft og bevege kroppen sin. Ingen skal være inne i klasserommet i friminutt, da skal det luftes og klasserommet skal gjøres klart til ny læringsøkt.



Formtegning i 4A







Verdensdagen for psykisk helse

Denne uken markerte ungdsomstrinnet Verdensdagen for psykisk helse. Skolesykepleier Mina og miljøarbeider Sonja hadde stand fra tidlig på morgenen, og hadde flere aktiviteter i friminuttene. Kjeks fikk vi også, vi heldige som stoppet ved bordet deres.


Årets tema er "Vi trenger å høre til." #lagplass


Årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende.

En av fem i Norge opplever diskriminering på bakgrunn av sykdom, kjønn, alder, etnisk opprinnelse eller seksuell identitet. Er arbeidslivet, skolen, idrettslaget, nabolaget og vennegjengen blitt arenaer kun for de som passer inn i malen? Sosial støtte kan redde liv, særlig i urolige tider. Vi har alle et ansvar for å lage plass til flere.

I fjor gikk Verdensdagen for psykisk helse inn i en ny treårig strategiperiode hvor vi inviterte til felles innsats mot ensomhet og utenforskap, som er sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsa.


Hver femte person i Norge har få eller ingen å vende seg til når de har det vanskelig, og det er flere som er ensomme nå enn før pandemien. For sårbare og marginaliserte grupper, er utenforskapet enda større. Forskning viser at det å gjøre noe meningsfullt sammen med andre er viktig for å motvirke ensomhet, utenforskap og psykiske belastninger, spesielt i urolige tider.

I fjor oppfordret vi derfor til å skape flere møteplasser. 3000 skoler, arbeidsplasser, organisasjoner, kommuner, fagmiljøer og privatpersoner tok denne oppfordringen på strak arm og skapte sosiale møtepunkter på kryss og tvers i landet. Det synes, og det betyr noe.

Men vi blir ikke automatisk mindre ensomme, bare vi møtes.

I 2023 skal vi derfor å jobbe for å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende.


Å gjenkjenne oss selv i andre er avgjørende for å føle tilhørighet. Forskning viser at vi stoler mer på mennesker som tør å vise sårbarhet. Men om du ikke er trygg på hvordan din sårbarhet blir tatt imot, så er dette lettere sagt enn gjort.

Årets kampanje oppfordrer til å jobbe for at de viktigste møteplassene våre blir aktivt inkluderende og reduserer avstanden mellom oss. Det handler både om hvem vi inviterer inn, og hvordan vi snakker til og om hverandre, enten vi møtes på jobb, skolen, i nærmiljøet eller på internett.

Sosial støtte kan redde liv, særlig i urolige tider. Vi har alle et ansvar for å løfte blikket og lage plass til flere.

«Demokratiet vårt begynner her: Med tilliten til at vi vil hverandre vel. At vi arbeider for et felles beste, som favner flest mulig. Og med evne til innlevelse i andre menneskers liv, som har det annerledes enn oss selv. For å få til dette, må alle oppleve å bli lyttet til.» Hans Majestet Kong Haralds nyttårstale 2022










Siste frist for å hente eplekakefat

Neste fredag er siste frist for å hente fat fra eplekaker til Mikaeli. Da kjøres de til Kiwanis.

Dere finner dem i kjelleren under foajeen.




395 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page