top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 35 (2022)

Ridderspirer i 1. klasse

Det er små ridderspirer som vandrer rundt i 1. klasse om dagen. Tresmeden Jelsa (til vanlig vaktmester Rolf) har skåret ut nye tresverd. Og disse har vi begynt å pusse på, i all hemmelighet. Det er en god og lang prosess før de er ferdige, men du og du så spennende det er å lage et helt eget riddersverd fra bunnen av!








6. klasse

Sløydgruppen har begynt å lage knagger i fersk-tre og her ser dere de første stadiene i prosessen hittil:





Botanikkens verden

6. klasse har botanikk som tema.

I den forbindelse har vi gjennomført en flott tur til botanisk hage og ble med på en lærerik undervisningsøkt om frø og hvordan disse spres.








Hverdagen er tilbake i 4. klasse

Gjensynsgleden etter sommeren har vært stor i 4b! , I klasserommet har vi riktig bodd inn oss, og kommet inn i en fin rytme, nå med lengre hovedfag. I 4b har vi blitt enig om noen flotte klasseregler som dere kan se av plakaten. Det kan være fristende å dele seg inn i grupper, og gjøre små lekeavtaler som ikke er for alle, men klassen skal være et trygt sted, et sted for alle i fellesskap. Vi skal ta hverandre med i leken! Elevene sier mye fint i samtaler og faller godt til ro arbeidsstunden.

I onsdags fikk elevene lære å kjenne noen kornslag. Her er noen eksempler på elevarbeider.







Farvel med Kristin

Denne uken tok vi farvel med Kristin. Det var en rørende stund, med taler, klemmer, noen tårer, kake, blomster og avskjedsgave. Vi vil savne deg Kristin, både store og små. Lykke til i Lyngdal - de er heldige som får deg!



Kristin har selv skrevet et avskjedsbrev til oss alle:


Kjære elever, foresatte og alle medarbeidere ved skolen


I går hadde jeg siste arbeidsdag på Steinerskolen på Nesodden, men onsdag avsluttet jeg ved å være til stede på skolen. For å være ærlig så gruet jeg meg litt til å få besøke klassene og si adjø, men så ble det en festdag!

Dagen begynte med sang ved småskolen – til meg og for meg! Få er forunt å oppleve dette!


Det ble mye sang hele dagen. Elevene sang for meg fra rom til rom, og de vakre tavletegningene i klasserommene og maleriene elevene jobbet med, viste meg skapelsen i all sin prakt, og plantenes rolle for vår eksistens. Og for noen lærere! Stolte, stødige og dedikerte for oppgaven som trygge voksne på en mangfoldig opplærings arena som skolen er.

Fra de eldste elevene opplevde jeg også en varme, og jeg fikk lov til å ønske dem det beste fremover i en livsfase som kan ha sine utfordringer.

Gjennom å få vandre gjennom klassetrinnene, kom jeg til å tenke på et persisk sufi- dikt:


«Jeg vokste fra mineralet og tok en plantes form…

… og vokste fra planten og fikk dyrets skikkelse…

Og tok menneskeformen. Når ble jeg i min vekst noensinne mindre?»


Ved innføring av tolærersystem nå, så ønsker jeg hell og lykke. Det kan bli ørlite startvansker som all endring medfører, men det vil gå seg til ved øving og prøving, og så vil effekten på læringsmiljø og læringsutbytte bli veldig bra! Dette gikk skolens lærerkollegium all in for i vår. Gi hverandre tid til å institusjonalisere dette på en god måte. Hovedfagets lengde er økt med 15 minutter og steinerpedagogisk er dette et grep for å fordype seg enda mer i fagstoffet. I en tid med quick- fix, skiftende følelser og underholdningsbehov, så er faglig fordypning viktig for å øve utholdenhet.


Til dere som har stått på i FAU, i julemarkedskomiteen, i styret, SFO -ansatte, klasselærere og faglærere, administrasjonen og ledergruppen; tusen takk for tillit, støtte, glede og arbeidsfellesskap gjennom to fantastiske år. Dere har på hver deres måte imponert meg, og vil alltid være i mitt hjerte.



Takk for meg og på gjensyn!



Velkommen til årets felles informasjons- og foreldremøte

Velkommen til felles foreldremøte for:

  • 8.-10.klasse tirsdag 5. september og

  • 1.-7. klasse tirsdag 12. september

Tidspunktet er likt begge dager kl 18.15-19.30.


Vi vil si litt om steinerskolens pedagogikk, gi en kort presentasjon av skolens organisasjonsstruktur, SFO-tilbudet, om foreldresamarbeid og FAU.

Vi vil også ta opp tema som nærvær, vårt arbeid med å ivareta elevenes skolemiljø, skolehelsetjenesten, samt spesialpedagogikk og tilrettelegging.

Hvis ikke annet er informert dere, så vil det bli klassevise foreldremøter i etterkant av fellesdelen, fem til ca 20.30.


Vel møtt!


Med vennlig hilsen Lene, Maria K, Marcus og Marianne






405 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page