top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 33, 2023

Velkommen til nytt skoleår!

Endelig var vi i gang igjen, og for en fantastisk start det har vært! Her på skolen var vi spente på om regnet ville gi seg, og jaggu hadde vi værgudene på vår side. Både til innskrivning for 1. klassingene på onsdagen, og til den store velkomsten på torsdag for resten av skolen var vi heldige med deilig augustvær og sommersol.


Innskrivning for 1. klasse er alltid en stor og spennende dag, både for elevene, foreldrene og oss på skolen. Den store skoleporten inn til førsteklasseområdet er spennende å skulle gå igjennom, for her skal de nå være hver dag i hele dette første skoleåret. Etter en fin stund var det ring og rytmelek ute, før barna fikk leke fritt i skolegården sin. Vi er så glade for den fine førsteklassen vår, velkommen til Steinerskolen på Nesodden alle sammen!





Torsdag var det klart for årets første skoledag for 2. til 10. klasse, og denne dagen er det 2. klasse som er de store æresgjestene. Vi var samlet i salen for høytidelig seremoni med opprop og håndhilsing på lærerne Anders og Hanne, og overrekking av blomster fra fadderne. Det var mange faddere som gledet seg stort til å møte og være sammen med fadderbarna sine, og ikke minst var de også stolte over de vakre blomsterbukettene de skulle overrekke.

Veldig spente andreklassinger gikk den lange, og litt skumle turen over scenen for hilsing og blomster, og så fikk de stormende applaus da hele klassen var stilt opp.


Vi fikk også møte lærere som er nye på skolen i år, og de fikk en velfortjent velkomstapplaus disse også. Lærerkoret sang til ære for alle elevene, og Natasja spilte nydelig musikk. En flott første skoledag for store og små.


Vi gleder oss til det kommende skoleåret, og til å være sammen med barna deres. Velkommen til nytt skoleår!








Viktig informasjon om levering, parkering, sykling og trafikksikkerhet


Nå som sommeren er over, er det på tide med den årlige påminnelsen om reglene for ferdsel i skolegården og områdene rundt. Vi har mange små og myke trafikanter, og det er derfor viktig at vi hjelper hverandre med å overholde reglene, og sikre at skolegården og områdene rundt er trygge og sikre for alle ferdende. Minn gjerne barna på dette jevnlig i de kommende ukene.


  1. Sykling er forbudt i skolegården. Dette gjelder både elever og foreldre. For foreldre som skal levere (også med lastesykkel) ber vi om at dere parkerer sykkelen ved sykkelparkeringen nord for skolen, og følger barna til fots til klasserommene.

  2. Gang- og sykkelstien. Vi har en flott, nylig oppgradert gang- og sykkelsti som går parallellt med lærerparkeringen. Vi ber om at både syklister, lastesyklister og gående benytter denne, og ikke lærerparkeringen til gjennomfart.

  3. Lærernes parkeringsplass. Her er det ofte mye trafikk om morgenen, og trangt om plassen. Vi henstiller dere derfor til å benytte pendlerparkeringen til å både hente og levere barna. Annen trafikk skaper også farlige situasjoner, så minn barna på at de må sykle/gå på stien, og ikke på parkeringsplassen.

  4. Farlige situasjoner på pendlerparkeringen: Det er svært mange foreldre som skal levere på kort tid i tidsrommet før skolestart. For å unngå farlige situasjoner med forbikjøring, åpne bildører og barn som løper, er det viktig at dere kjører inn i en parkeringsluke, og setter av barna der. Ikke stopp midt i kjørefeltet, da det er disse situasjonene vi vil unngå.


Vi setter stor pris på at dere hjelper oss med dette, så vi får en så trygg og trafikksikker skolehverdag som mulig. Tusen takk!



Gang- og sykkelvei til skolen

Gang- og sykkelveien fra skolen

Sykkelparkeringen. Det er ikke lov å sykle lenger inn i skolegården enn dette.

Skolens ledelse

Som dere kanskje husker sa vår kjære rektor Kristin opp sin stilling før sommeren. Styret har satt sammen en ansettelsesgruppe som håndterer prosessen rundt ansettelse av ny rektor og daglig leder. Inntil videre er Marianne, som vi alle kjenner godt, konstituert rektor inntil ny leder er på plass. Hun fyller også sin ordinære rolle som seksjonsleder for barnetrinnet.

Et nytt tilskudd i ledelsen, er Marcus Holme-Odden som trer inn i to roller, både som seksjonsleder mellomtrinn, og som assisterende rektor. Lene Wergeland fortsetter som seksjonsleder ungdomstrinn og spes. ped-koordinator. Vi er også veldig glade for at Maria Kvaal fortsetter i sin jobb som SFO-leder. Ledelsen kan kontaktes på e-post:



Ledelsen ønsker hjertelig velkommen til nytt skoleår.


Bak fra venstre: Marianne Tvedt og Marcus Holme-Odden, foran: Lene Wergeland og Maria Kvaal

Sosiale dager på ungdomstrinnet

På ungdomstrinnet har vår dyktige miljøarbeider Sonja startet skoleåret med noe helt annet enn fag og klasseromsundervisning, men minst like viktig: Sosiale dager. Målet med disse to dagene er å skape trygghet, nye vennskap, å bli kjent på tvers av trinn og klasser, og å bygge god skolekultur blandt elevene på ungdomsskolen.

Sonja har bakgrunn bla.a som gatemekler, og elevene har lært om konflikthåndtering og sjiraffspråk, vi har hatt gruppelek og sanglek, og elevene har fått velge seg valgfrie aktiviteter med deltakere fra alle trinnene. Det har vært stor oppslutning og mye latter, og det er gøy å se elevene tørre å bli kjent utenfor sin egen trygge krets.




Velkomsthilsen fra Marianne, konstituert rektor

Kjære alle elever og foresatte

Da står vi foran et nytt skoleår igjen!

Hjertelig velkommen til dere alle sammen, kjente og ukjente ansikter! Takk til dere foresatte som gir oss tillit til å ta et stort medansvar for deres barns opplæring.

I løpet av et skoleår opplever vi både oppover- og nedoverbakker. Vi lærere har som mål at hver enkelt elev skal klatre opp på hver sin passelig store bakketopp og der få et nytt utsyn, et nytt blikk, se noe de ikke har sett før, lære noe de ikke har kunnet og at de får mange begeistrende aha-opplevelser underveis i skoleåret. Gjennom glede og kjærlighet til undervisning, vil lærerne arbeide for å nå dette mål.

Vi skal være tålmodige med oss selv, fordi store forandringer kommer fra mange små forandringer, det er bare at man ikke legger så godt merke til de små endringene. Vi skal lytte, erfare og se bedre.

Med denne lille hilsen fra meg starter vi skoleåret med friskt mot!

Hilsen Marianne



563 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page