top of page
Post: Blog2_Post
Søk
hannevestre9

Fredagsbladet 24 (2023)

Reveenka - Eikelia

Tradisjonen tro viste førsteklasseelevene fra Eikelia skuespillet Reveenka denne uken. Foreldre og søsken var samlet utendørs, og det var mye latter, flott skuespill og godt innlærte replikker og dialoger. Etterpå var det flott sommeravslutning, med noe vemod nå som elevene skal over på "storskolen" til neste år.




Kjepphestritt

Det var en del øyne som ikke var helt tørre, da årets førsteklassinger foretok det tradisjonelle kjepphestrittet på selvlagde kjepphester i dag. Med stor jubel og applaus gallopperte de alle som en fra innenfor porten i det trygge området de har vært førsteklassinger i et helt år, og ned til sitt nye klasserom, der de skal være etter sommeren. Vi gratulerer både barna og foreldrene med overgangen!








Juniverset i 2. klasse

I andre klasse har vi virkelig øvd på månedsversene våre i år. Nå har vi kommet til juni, og det er så gøy å høre hvordan elevene virkelig legger seg i selen når vi sier det om morgenen, det er skikkelig resitasjon! Her er verset vi har kost oss med nå før ferien, og tavletegningen som hører til.




Fløyter og tegneserier i 3b

I 3b har vi hatt en veldig produktiv vår. Vi har både laget tegneserier i stort format om eventyret Pannekaka, og vi har blitt ferdige med fløyteposene våre, som vi er veldig stolte av!








3A har også laget fløyteposer

3A har også laget de nydeligste fløyteposer, med vev, fletting og broderi har små fingre jobbet konsentrert og lenge for å få til et ferdig og flott produkt. Vi vet ikke hvem som var mest stolte da de kom i mål, lærere eller elever?



Mål og vekt i 4. klasse

4. klasse har hatt mål og vekt som periode. Dette har vi kombinert med kunst og håndtverk, der elevene har fått øve seg på spikking, og laget vekter av kokosnøttskall og kvister. De har også tvinnet garn til vekten. Se så flotte resultater!








Takk for i år, 4A!

Kjære klasse! Som lærer vil jeg takke klasse 4a for alle nydelige stunder jeg har hatt med dere i hverdagen min. En lærer så mye av å bli kjent med et knippe så forskjellige, vakre individer.

I år har dere vært helt med i alle fortellinger jeg har fortalt, om landbruk, fiske, skogbruk, jakt, reindrift, bergverk og mye mer. Jeg føler at jeg sammen med dere står sterkere i tiden, og forstår våre forfedrers slit og gleder bedre. Og dere har også jobbet hardt, med skjønnskrift, regning, engelsk og silkebøker bl.a.! Nå kan vi føle takknemlighet for late dager, og gå inn i en velfortjent lang og deilig sommer!


Jeg vil også takke foreldrene for at de har vært så gode samarbeidspartnere og møter både lærere og andres barn med åpne armer. Dere er en gylden sirkel som står rundt klassen! Fortsett slik!


Klem fra Åsa


Bilde er fra Hellvik der vi var vår siste turdag og badet.



Thesev's livsreise - 6. klasse

6A og 6B rundet av sitt store tema om det gamle Hellas med et storslagent skuespill om helten Thesevs´ livsreise og heltegjerninger, samt hvordan han bekjempet den fryktede Minotaurus i Daidalos´ labyrint på Kreta. 6. klassingene strålte på scenen i en variert forestilling med sang, musikk, lyrikk og ekte romantikk og dramatikk!










6. klasse har laget borger i sløyden



Ikke børskrakk, men furu- eller bjørkekrakk

Begge 9. klassene har lagd nydelige krakker i furu og bjørk.




Tur til botanisk have - 7. klasse

7. Klasse har vært i botanisk hage på undervisning om blomster og bier. De nesten dånte i varmen, men kunne gjøre rede for vind og insektspollinering...

På veien var det en herlig lekeplass som bød på frilek ( ja, det var både pollen, sand og grønske på elevene på vei hjem) og is.

Ekstra hyggelig at klassens nye lærer Maria kunne være med, og Lene fra ungdomstrinnet.








Kall meg en krakk!

8.kl har laget krakker av furu og osp.





9B har hatt metallsløyd

Her noen eksempler fra momenter i arbeidsprosessen når 9b gikk i gang med ekstraoppgaver i metallsløyd. Skisse; ubearbeidet, firkantet kobberplate; formet, filet og smerglet; banket med kulehammer; boret og saget.







Takk, kjære 10. klasse!

Vi ønsker dere så uendelig mye lykke til, takk for fine år med dere.





Pride på Ungdomstrinnet

Denne uken markerte vi pride på ungdomstrinnet her på skolen. På skolen har vi skeive elever, foreldre og ansatte. Skolen ønsker med sin markering å vise at vi er en LGBTQ+ vennlig skole med både rom for og støtte til LGBTQ+ elever, kollegaer og familier.


Dagen begynte med at vi heiste regnbueflagget til høy musikk og stor applaus. Deretter gikk vi i samlet tropp inn i salen, for å se filmen Lisenskontrolløren og de skeive, som vises på NRK i disse dager. Filmen omhandler homofili og de skeives historie i Norge. Lenke til filmen ligger under, for dere som ønsker å se denne. Elevene brøt ut i spontan applaus da filmen var over, og så gikk markeringen over i mer sosiale og gøyale former med kahoot og kake, og alle som ville fikk regnbueflagget sminket i ansiktet, på hender eller armer.


Her kan du se Lisenskontrolløren og de skeive:


Redd barna feirer også Pride i Norge. Du kan lese mer om Pride og barn her:








Sommeravslutning

Tradisjonen tro, avsluttet vi i dag med et formidabelt program i salen. Lærere og ansatte som skulle slutte fikk taler og applaus, elvene viste frem sang, musikk og eurytmi, og 10. klasse ble behørig klappet ut, fikk sang, blomster og påskjønnelser fra hele skolen. Her er noen glimt, for dere som ikke var der, særlig flott er sangen Baba Yetu, som hele lærerkoret og hele mellomtrinnet har øvd og øvd på i ukesvis. Det var også mange øyne som ikke var helt tørre da 5. klasse sang sin egenkomponerte avskjedssang til Nille, som skal gå av med pensjon nå til sommeren.


Baba Yetu:


8. klasse:


9. klasse:


10. klasse:


Sang til Nille:


Sommerhilsen fra Kristin

Kjære elever, foreldre/ foresatte og alle medarbeidere


De siste ukene av dette skoleåret har vært eventyrlige! Nydelige skuespill fra 5. og 7. trinn, rørende avslutningsfest for 10. trinn og fine sommerfester i ulike klasserom har blitt avviklet til glede for mange. Under den stekende sola har ungdommene våre også hatt volleyballturnering!

Sommeravslutningen i formiddag var et formidabel med musikalske innslag som ikke bare fylte rommet, men som vil gi etterklang langt inn i ferien.

Elevene har fått med seg hjem bøker, tegningene og maleriene sine; minner over nettopp det året de har lagt bak seg, og som kanskje kan pryde veggen hjemme?

Skolen har takket av medarbeidere som slutter nå og er takknemlig for innsatsen de har lagt ned.

Gratulerer til 10. trinn for vel fullført grunnskole og takk til alle elever for et flott år.

God sommer til alle!


Med hilsen Kristin











599 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page