Prosess rundt ny daglig leder
Som annonsert i Fredagsbladet har Kristin Lervik nylig sagt opp sin stilling som daglig leder ved skolen. Hun har pendlet Kristiansand-Nesodden ukentlig i to år, og skal nå tilbake til Kristiansand på fulltid. Kristin har tre måneders oppsigelsestid og er operativ som daglig leder frem til 1. september 2023.
Styret er svært lei seg for å miste Kristin som daglig leder ved skolen. Hun har gjort en enorm jobb de to årene hun har jobbet her, og har blant annet lagt om til et to-lærer-system som trer i kraft på 2.-7. trinn allerede fra høsten. Konseptet har vært testet ut i 2. klasse dette skoleåret, med stort hell. Dette er en ordning lærerkollegiet ønsker velkommen. To lærere i hver klasse gir enda mer kontinuitet og bærekraft i undervisningen og klassesituasjonen. I et to-lærersystem er begge klasselærere helt likestilt i sine funksjoner. De vil på den måten ivareta en styrket pedagogisk praksis ved å kunne gi tettere oppfølging innenfor tilpasset opplæring, faglig og sosialt. To lærere i klassen gir slik enda bedre kontinuitet for elevene.
Styret benyttet sjansen til å takke Kristin ordentlig for innsatsen da vi hadde vårt siste styremøte dette skoleåret den 6. juni, selv om hun ikke slutter praktisk og formelt som daglig leder før 1. september.
Styreleder Knut Holm har, sammen med styret, nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe med å få på plass en ny daglig leder ved skolen. Arbeidsgruppen består av representanter fra styret og fra kollegiet. Arbeidsgruppen gjennomfører nå samtaler med ansatte i administrasjon og hos lærere for å kartlegge behovene for hvilken type kompetanse og kvaliteter vår fremtidige daglige leder bør ha. Stillingen vil utlyses like over helgen, og vi håper alle vil bidra i å spre annonsen i sine nettverk. Steinerskole-rektorer vokser ikke på trær, og vi ønsker naturligvis å finne de aller beste kandidatene. Arbeidsgruppen vil gjennomføre samtaler med aktuelle kandidater fortløpende og rundt søknadsfristen i august.
Arbeidsgruppen er i dialog med administrasjonen om løsninger som ivaretar behovet for å administrere skolen i perioden inntil ny daglig leder er på plass.
Bilde: Styreleder Knut Holm og daglig leder Kristin Lervik.
Endringer for skoleåret 23/24
Kjære elever og foreldre
Skolen skal gjøre tre endringer vi tror på! Først og fremst er det for elevenes læring i undervisningstimene, og dernest for å få litt kortere skoledager; noe som indirekte kan være en faktor for trivsel og helse. Lærerne vil samarbeide tettere rundt det faglige og sosiale, og dele på ansvaret og gledene rundt klassene.
Tolærersystem for barneskolen
Barneskolen skal ha to klasselærere i hver klasse fra høsten 2023. Det innebærer at begge lærerne er likestilt i forhold til undervisning, foreldremøter og utviklingssamtaler, elevsamtaler, andre møter og det sosiale. De skal dele på undervisningen ved at fag og temaer gjøres av den ene og at den andre tilpasser med andre arbeidsformer eller oppgaver. Hovedmålet er økt lærertetthet for elevenes beste.
Tyskfaget på mellomtrinnet
For å holde på gleden og motivasjonen i fremmedspråk inn mot ungdomstrinnet, vil vi ta ut tysk på 6. og 7. trinn som et prøveprosjekt. Til og med på 5. trinn skal tysktimene være fylt med sang, lek, rim og regler og enkle setninger og dialoger. Deretter skal tysk gjenopptas på ungdomstrinnet med progresjon etter læreplanen.
Lengden på hovedfag for hele skolen
Steinerskolens læreplan tar utgangspunkt i barn og unges utvikling gjennom 7- års faser hvor skolen skal gi fagstoff som nærer denne utviklingen og som treffer barnas indre på en tid som er riktig for hvor de er i sin utvikling. Periodeundervisning er en metode for å fordype seg i dette fagstoffet, og derfor utvider skolen denne økten med 15 minutter hver dag. Da vil de være tid til enda mer fordypning og grundig bearbeidelse med flere arbeidsoppgaver.
Det betyr at lunsjpausen kommer etter hovedfag og langfriminuttet deretter. Alle fagtimer blir etter langfriminutt. Klassene på småskolen vil ha samme sluttid og alle vil begynne på SFO på samme tidspunkt.
To trinn vil også få håndverk og mat& helse som hovedfag. Mat og Helse skal fra høsten gis på 6. og 9. trinn. Klasser som har påbegynt faget, skal bli ivaretatt med faget to ganger i løpet av grunnskolen.
Denne omleggingen vil gi elevene kortere skoledager da det blir mer fagstoff i periodeundervisningen. Dette gjelder hele skolen og alle trinn vil få en nøye gjennomgang av den nye dagsrytmen til høsten.
Med vennlig hilsen
Kristin Lervik
Vernissage i kunst- og håndtverkssalen
Forrige fredag ettermiddag, holdt 10. klasse vernissage for gjester med lett servering. I utstillingen så vi alt fra oppgaven i perspektiv hvor elevene skulle tegne sitt eget drømmerom, til kuler i sort kullstift med fokus på dybde, lys og skygge. Det var også stilt ut små leire-skulpturer med tittel "menneske og dyr i samspill", hvor elevene kombinerte uttrykk fra dyre og menneskeverden til å forme en helhet. I sløyd var det stilt ut relieffer, også med dyremotiv. Arbeidene viste høy kvalitet og mye jobbing, og gjestene ble både inspirerte og imponerte!
Gutten på øya - 2. klasse
I 2. klasse har vi i hovedfag hørt eventyr om en gutt som bodde på en øy omgitt av mye sjø og bølger. Vi har malt de bokstavene og vi har løpt ute i sollyset og funnet ord med lydene.
Rumpetroll
9A fanget rumpetrollene i dammen og omplasserte dem til et habitat som ikke er i ferd med å tørke ut.
Store sammenhenger og små detaljer
Her er noen glimt fra elevenes arbeid med biologi i 7. klasse.
Her gjelder det både å se store sammenhenger og små detaljer i møte med plantenes personligheter.
Fra diktperioden i 9A
9a har hatt en kort diktperiode. De har skrevet mange flotte og vakre dikt, og dikt til ettertanke. Her er 4 av diktene. De har også laget flotte kollasjer til motivet Rasisme i Norge.
Slaget ved Somme
Lytt til Artilleriets drønn og brak, mange soldater tar sine siste åndedrag.
Offiseren løfter sin trompet mot munnen, dødsangst og hat ligger i luften.
Bajonetter festes på gevær, soldater løper til rytmen av sine hjerteslag.
Piggtråd og landminer blokkerer veien, fienden fyrer løs med Maskingevær og greier.
Deres fortvilte rop druknes i lyden av strid og fordervelse, når røyken senker seg er det en dyster tilværelse.
Gjennomhullede, brente og sprengte sønner og fedres kropper, ligger strødd utover slagmarken mens de råtner.
Fluer og rotter spiser av kadavrene, mens de ligger stille som døden i massegravene.
Deres blod og svette blir til tårer, i tusen av mødres øyne mens de sover.
-------
Han går alene på gata gatene myldrer av folk men han er alene. Hjertet dunker, han gjør seg liten, usynlig. Kan man gå gjennom byen uten å bli sett? Går fort hjem følger de fortsatt etter? De store mørke knivene som ropte «Vi skal drepe deg din stygge svarting» Går fort, tiden går sakte. Kan man gå gjennom byen uten å bli sett, når man er meg?
-------
For alltid
Du kan snakke i dager Du kan skrive i timer Men bildet kan si mer enn alt du beskriver.
Det kan ta uker og år men du forstår fortsatt ikke. Et øyeblikk fanget for alltid har mye å skjule.
Men dypt der inne ligger sannheten gjemt - bak skygger av opplevelser som aldri blir glemt.
Du kan snakke i dager Du kan skrive i timer Men bildet kan si mer enn alt du beskriver.
-------
Norge snakker norsk, så jeg lærer meg språket. Norge liker rasistiske vitser, så jeg ler. Nore er mørkeredd så jeg maler meg hvit fra topp til tå. Jeg setter ski på beina, men kan aldri bli født med dem på. Det er ikke mer jeg kan gjøre, vi lever ikke lengre på 1500-tallet. Så Norge, er det ikke din tur til å gjøre noe for meg? Kan du Norge, endre deg?
-------
9A har også laget kollasjer til motivet "Rasisme i Norge"
Biologiperiode i 8. klasse
8.klasse hadde før påske en biologiperiode om hjerte, lunge og fordøyelse. De laget noen flotte malerier og bilder i den perioden som skulle ha vært i fredagsbladet for lenge siden. Men her ser dere noe av det flotte arbeidet 8.klasse har gjort!
Steinerskolenes Olympiske leker
6. trinn deltok forrige uke på Steinerskolenes Olympiske Leker på Frogner Stadion. Sammen med nesten 180 barn fra steinerskoler i Oslo og Viken konkurrerte de i klassiske olympiske grener som bryting, spydkasting, lengdehopp, sprint (60 m), diskos og et lite Marathon (800 m). Selveste Zevs ledet det hele og det ble en nydelig og sportslig dag i solskinnet. Ekstra imponerende var det at en av våre elever var raskest av alle på 60-meteren!
Kom og hent ting og klær!
Vi ber alle foreldre om å komme innom skolen, og hente alt av klær, regntøy, tøfler, ekstra sko, gummistøvler, jakker, skift - og ikke minst kjøkkenutstyr, som henger i gangene utenfor klasserommene og i underetasjen ved foajeen.
SFO har også mengder med gjenglemt, umerket tøy som må hentes. Takk for at dere tar en tur nå de siste ukene før sommeren! Uavhentet tøy og kjøkkenutstyr doneres til Kiwanis etter skoleslutt.
Siste skoledag, Fredag 16.juni
Det vil holdes skole-avslutning i salen kl. 09.30-11.00.
Enkelte klasser vil opptre med sang og eurytmi. 10.klasse-elevene samt lærere som ikke skal følge oss videre neste skoleår vil bli takket av.
Foreldre som har anledning, er hjertelig velkommen på balkongen!
Kl. 11.30: Alle foreldre er også velkomne til å heie på 1.klasse i sin ridning over til 2.klasse.
Barnetrinnet 2.kl.-4.kl. oppmøte som vanlig kl. 08.30
Mellom og ungdomstrinn 5.kl-10.kl. møter i sine nye klasserom kl. 09.00
Skoledagen er ferdig for alle elever kl.11.30
NB! SFO har plandag og holder stengt. Morgen-SFO holder åpent som vanlig.
Så ønsker vi hverandre alle god sommer!
Comments