Veiledning for foreldre

Julemarked 2016

Lørdag 19. november fra kl. 11.15-16.00

Kjære foreldre og foresatte ved Nesodden Steinerskole og Steinerbarnehagene
Årets store begivenhet er julemarkedet. Her er det skuespill, gjøglere, musikk, sang, god mat, delikatesser, utsalgsboder, aktivitetsboder og julelotteriet. Julemarkedets overskudd går tilbake til skolen og barnehagene, og formålet med midlene er å styrke skolens og barnehagenes sosiale, kulturelle og pedagogiske virke. 10 % av inntektene går til veldedige formål. Midlene tildeles etter FAUs vurdering av innkomne søknader. Julemarkedsmidlene har for eksempel bidratt til den fine englebanen, lydanlegget i salen på skolen, flygel og oppgradering av lekearealer ute og inne.

Hver familie må bidra og det er obligatorisk for alle foresatte å delta på julemarkedet!

Bidraget består av fire aktiviteter:
1. Fellesproduksjon – noe barnehageavdelingen eller skoleklassen lager i felleskap.
2. Hjemmelaget bidrag – noe du lager hjemme eller sammen med noen andre.
3. Bakst – et bakverk som skal selges i kafeene.
4. Vakt på selve markedet – hver forelder har hver sin vakt.

1. Fellesproduksjon: Leveres av representant
Hver barnehageavdeling/klasse produserer en fellesproduksjon av fine varer med høy kvalitet til salg på markedet. Se i Fredagsbladet for tid, sted og hva som skal produseres. Om du er i tvil så spør din Julemarkedsrepresentant. Kostnadene til fellesproduksjon dekkes av foreldrene. Hver familie deltar i en fellesproduksjon. For de med barn i skolen, følger dere den klassen dere er på vaskelisten til. For de med barn i skole og barnehage, snakk med dine representanter begge steder for fordeling.

2. Hjemmelaget bidrag:
Leveres onsdag 16. november i skolens foaje mellom kl. 19-21
Hjemmelaget bidrag består av at man lager noe hjemme. Bruk fantasien eller spør noen foreldre som har gjort det før. Noen eksempler: konfekt, syltetøy, strikkelue, ullvotter, kniv, krabbesnører, stylter etc. Du har en hjemmeproduksjon uavhengig av hvor mange barn du har i skole og barnehage.

Vi oppfordrer personer som er gode på å lage noen ting til å f.eks. danne grupper med flere foreldre, vi har for eksempel produksjon av buer og andre gjenstander. Ta gjerne kontakt med julemarkedskomiteen så hjelper de med å organisere gruppen din. Kostnader dekkes av foreldrene i den aktuelle gruppen.

3. Bakst: Leveres lørdag morgen mellom 09.00 og 10.30 på skolens kjøkken
Julemarkedet har mange kafeer. Foreldrene får beskjed om hva de skal bake (brød, pai, kake, kjeks e.l.) i Fredagsbladet og på skolens hjemmesider.

4. Vakt: Følg med på liste som kommer i Fredagsbladet
Vakt på fredag innebærer sjauing, innrede boder og gjøre alt klart for markedet. Vakt på lørdag kan for eksempel være å stå i en av salgsbodene ute eller inne, i en av kafeene, juleverksted for barn eller rydding og vasking i etterkant av markedet. Julemarkedet er i følge skolereglementet en obligatorisk skoledag for elever, lærere og alle foreldre.
Generelle vakttider er:
Fredag kl. 17–ferdig.
Lørdag kl. 10–13.15/ 13–16.15/ 16–ferdig.
Med unntak av noen poster som har egne tider.

Da er du i mål med dine bidrag!
Tusen takk skal du ha – vi hadde ikke klart det uten deg!

julemarked.nesodden@steinerskole.net