6. klasse gymplan

Endringer kan skje pga. vær/annet. Husk alltid riktig gymtøy og drikkeflaske.
NB: Skal du bli igjen etter svømmetime/skøyter/skidag må melding fra foreldrene vises til oss i begynnelsen av gymtimen.
NB2: Ved sykling/sparkesykkel/skøyter/alpint skal hjelm brukes.

Er du i tvil om det som står her stemmer? Ta kontakt med klassens gymlærere!

Uke

Hvor

Notater:

Lek og lag-aktiviteter

Ute skolens område/ sletta

Elevene skal praktisere fair play og samarbeid gjennom lek og spill.

Svømming

Ute- hellviktangen

Elevene skal praktisere å svømme på magen, ryggen, flyte og komme seg opp og ned fra vannet. Elevene skal også få en innføring i leker og spill.

volleyball

Ute- sletta

Elevene skal praktisere og tilegne seg salgene i volleyball og innøve noen spill.

HØSTFERIE

Turn

Inne- drama/ erytm.

Elevene skal igjennom forskjellige bevegelsesformer i turn. Elevene skal praktisere sine motoriske og koordinative ferdigheter.

Ute- skolen/ sletta

Elevene skal praktisere teknikker innenfor spillet i tillegg til å ha fokus på samarbeid, fair play og å gjøre hverandre gode.

dans

Ute

I dans skal elevene igjennom forskjellige dansestiler fra forskjellige kulturer. De skal også produsere noe eget (hvis det er tid til det).

JULEFERIE FRA ONSDAGEN

Uke 1-2

Ute

Uke 3-7

vinteraktiviteter

ute

Elevene skal praktisere sine ferdigheter på skøyter. Elvene skal igjennom noe teknikk og mye spill og leker på isen.

Uke 8-11

Turn

Inne- drama/ eryt.

Uke 12-14

Dansk stikk-ball /slåball

ute

Elevene skal praktisere forskjellige former for kast og mottak. Elevene skal også praktisere å ha respekt for spillets resultater og regler.

Uke 15

PÅSKEFERIE

Uke 18-21

sykling

ute

Elevene skal praktisere sykling og avslutte med et sykkelløp.

Uke 22-24

orientering

Ute/ berger banen

Elevene skal praktisere noen karttegn og lære seg forskjellige former for orientering.

Uke 25

Hva klassen ønsker

I denne timen skal elevene få innad i klassen bestemme hvilke aktiviteter som de skal praktisere. Dette er for å gi elevene et eier skap til timen og gi dem opplevelsen av medbestemmelse.